Ben van der Stigchel - Bedrijfsarchitect VZVZ
23 juli 2021
Het Twiin Afsprakenstelsel versie 0.8 is gepubliceerd. Nieuw is de zorgtoepassing Basisgegevensset Zorg (BgZ). De BgZ bestaat uit patiëntgegevens die (bijna) altijd nodig zijn voor continuïteit van zorg. Deze set is de basis voor een goede overdracht. Bedrijfsarchitect Ben van der Stigchel vertelt hier meer over in een vlog.

Zorgverlener willen vanuit de eigen werkomgeving gegevens opvragen en delen over meerdere infrastructuren heen. Daarvoor zijn landelijke afspraken en gemeenschappelijke voorzieningen nodig. Onafhankelijk van het systeem wat je gebruikt, volgens internationale standaarden en met hergebruik van patiëntgegevens. Wil je weten wat het Twiin Afsprakenstelsel voor jou als zorgaanbieder of leverancier kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Tijdens de Twiin Interactief bijeenkomsten kijken we samen met zorgaanbieders en leveranciers waar het Twiin Afsprakenstelsel helpt of juist knelt. De volgende bijeenkomst vind je op Twiin.nl/evenementen

Twiin Afsprakenstelsel

 

De zorgtoepassing Basisgegevensset Zorg (BgZ)

De BgZ is inmiddels omarmd als landelijke standaard en wordt door steeds meer ziekenhuizen en andere zorgorganisaties gebruikt. De Twiin zorgtoepassing is ontwikkeld in samenwerking met  NICTIZ , VIPP 5 en programma Registratie aan de bron. De eisen van de gebruikers, VIPP5 module 3 en de informatiestandaard BgZ worden meegenomen.

Project BgZ