Twiin feliciteert de eerste GtK-beheerder
6 juni 2023
Na het ondertekenen van de verklaring is regionale samenwerkingsorganisatie GERRIT de eerste officiële GtK-beheerder binnen programma Twiin. Als GtK-beheerder voert GERRIT namens de aangesloten zorgaanbieders van deze RSO het beheer over (toekomstige) GtK-applicaties.

GERRIT is onlangs al aangesloten als GtK-dienstverlener. In die rol ondersteunt de organisatie zorgaanbieders onder meer bij het voldoen aan het Twiin Afsprakenstelsel.

Beheren op basis van Twiin 
“Het is voor ons logisch om niet alleen GtK-dienstverlener te zijn, maar ook GtK-beheerder”, legt Wim Hodes, directeur-bestuurder van GERRIT uit. “Al jaren beheren wij in de regio Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe) een goed werkende infrastructuur rondom onder meer beelduitwisseling tussen de noordelijke ziekenhuizen. Het is dus logisch om dit ook te doen in het kader van het Twiin Afsprakenstelsel. Het wordt een samenspel tussen de (toekomstige) GtK-beheerders om de verschillende netwerken goed en veilig – op basis van de Twiin-afspraken dus – aan elkaar te verbinden. De komende jaren werken we samen met de betrokken zorgverleners én met andere RSO’s van regionale beeldbeschikbaarheid, naar hopelijk landelijke databeschikbaarheid.”

Bijdragen aan veilig digitaal uitwisselen
Twiin is blij met GERRIT als eerste GtK-beheerder”, reageert programmamanager Saskia van Es enthousiast op deze ondertekening. “Hiermee is namelijk opnieuw een stap gezet op weg naar vertrouwde en veilige landelijke gegevensuitwisseling via knooppunten. We hebben GtK-beheerders nodig om (toekomstige) GtK-applicaties te beheren. ” 

Wil jij je ook aanmelden voor een GtK-rol? Stuur dan een mail naar info@twiin.nl en geef aan in welke rol jij geïnteresseerd bent. Of kijk voor meer informatie over de rollen in de meeste recente versie van het Twiin Afsprakenstelsel

 

Tip: Volg Twiin op LinkedIn en bezoek regelmatig deze website om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het Twiin Afsprakenstelsel.