Ondertekenen contract
1 mei 2020
Harald Verloop overhandigt Adriaan Blankenstein, voorzitter Raad van Bestuur VZVZ, symbolisch de laatste DVD. Want nog dit jaar gaat de DVD zeker weten de zorg uit! Op de achtergrond kijkt het hele Twiin-team en medewerkers van Alphatron online mee.

Adriaan Blankenstein, voorzitter van de Raad van Bestuur VZVZ, en Harald Verloop, CEO Alphatron Medical Group BV, ondertekenen gezamenlijk het contract wat de basis vormt voor het Beeldportaal Twiin. Met deze oplossing is het gebruik van dvd's in de zorg hopelijk nog dit jaar verleden tijd.

Adriaan spreekt zijn lof uit richting het team over de werkwijze. Een zorgvuldig traject waarin toch versnelling heeft plaats kunnen vinden ("vuur onder die kroketten!") en op zo'n mooie manier afgerond wordt; de ondertekening van het contract. Wanneer de werking van het Beeldportaal minstens zo goed is als het selectietraject en de voorbereidingen, dan heeft hij er het volste vertrouwen in.

Harald vult aan dat de samenwerking met het programma Twiin, en alle partijen waar Twiin uit bestaat, zeer waardevol is in het realiseren van een brede samenwerking onder de ziekenhuizen. Wanneer mensen perfectie nastreven in een complexe omgeving is de eenvoudige oplossing vaak het juiste antwoord.

Van idee naar uitwisseling

In 2018 slaan tien organisaties de handen ineen onder de naam Twiin om veilig medische gegevens uit te kunnen wisselen, met elkaar én met patiënten. VZVZ tekent het contract met Alphatron en faciliteert hiermee de overeenkomst waaronder ziekenhuizen kosteloos kunnen aansluiten op het landelijke Beeldportaal Twiin. Hiermee kunnen zorginstellingen snel en veilig landelijk beelden en verslagen uitwisselen, handmatig of geautomatiseerd vanuit hun eigen werkomgeving.

Ons doel? Nog deze zomer 100% dekking door alle ziekenhuizen aan te sluiten! Kijk hier wie bij u in de regio verantwoordelijk is voor aansluiting.

Aansluitteam