Groepsfoto van de aanwezige RSO bestuurders
26 april 2022
Tijdens de RSO-dagen 2022, georganiseerd door RSO Nederland, afgelopen 21 april hebben programmamanager Bas van Vliet en projectleider Knoop. Milo Kreuk de visie van Twiin en de meerwaarde van het Twiin Afsprakenstelsel gepresenteerd aan de aanwezige RSO bestuurders. En met succes. De RSO-bestuurders hebben na afloop van de presentatie aangegeven actief aan de slag te gaan met het Twiin Afsprakenstelsel.

De presentatie startte met het doel van het programma Twiin: realisatie van een landelijk afsprakenstelsel op alle lagen van het interoperabiliteitsmodel voor het veilig en betrouwbaar elektronisch delen van gegevens in de zorg. Dit betekent dat Twiin een afsprakenstelsel realiseert, ondersteunt bij het beproeven van het afsprakenstelsel en faciliteert bij de beweging naar landelijke uitrol van het afsprakenstelsel.
Voor het landelijk uitrollen van het afsprakenstelsel ligt een belangrijke taak bij RSO NL. We zijn dan ook trots dat tijdens deze presentatie vrijwel alle RSO-bestuurders hebben toegezegd actief met de implementatie aan de slag te gaan.

Actief aan de slag gaan met het Twiin Afsprakenstelsel kan op verschillende manieren. Om het makkelijk te maken is er een poster beschikbaar met handige checklist. De poster is opgedeeld in twee delen, de linkerkant is informatief en de rechterkant is een leidraad om aan de slag te gaan of te bepalen welke acties opgenomen dienen te worden in de roadmap voor de komende jaren.
 

Wil jij zelf aan de slag met het Twiin Afsprakenstelsel?

Lees dan hier het Twiin Afsprakenstelsel of download hier de poster.