Casemanager Idzerd Postma
31 mei 2024
De Friese Idzerd Postma groeide op in de Achterhoek. De combinatie van mensen, techniek en gezondheidszorg heeft hem altijd getrokken. Informatica bleek voor hem niet de juiste studierichting. Het werd Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Nu woont Idzerd samen met zijn gezin in Huissen, vlakbij Arnhem en is hij sinds kort Case Manager bij Twiin, een echte pioniersfunctie. Hij stelt zich voor: “Ik wilde graag écht impact maken en ergens aan bijdragen.”

ICT-kriebels
“Na mijn studie ben ik in de diagnostiek in het ziekenhuis gaan werken. Het contact met mensen vond ik erg leuk. Toch bleef mijn ICT-kant kriebelen. Ik deed ervaring op met het implementeren van elektronische patiëntendossiers bij enkele EPD-leveranciers en volgde verschillende cursussen en trainingen.” 

Een mooie kans
Idzerd werkte een tijdje in een ziekenhuis als Hoofd Radiologie Nucleaire Geneeskunde, met ICT als aandachtsgebied. “Een goede combinatie van mijn twee grootste interesses dus. Ik introduceerde het Twiin-portaal en hielp met het digitaliseren van andere zaken. Maar ik merkte dat ik nóg meer impact wilde maken in de zorgbranche en nieuwe dingen wilde doen. Zo kreeg ik een mooie kans om aan de slag te gaan als Case Manager bij Twiin.”

Verbindende rol
“Ik geloof dat een verbindend afsprakenstelsel nodig is om uitwisseling van gezondheidsgegevens op landelijk niveau mogelijk te maken. Door mijn verbindende rol als casemanager kan ik daar een steentje aan bijdragen. De precieze invulling van de functie ben ik nog aan het ontdekken. Wat ik wel weet is dat we dit samen doen. Met dienstverleners en andere betrokken partijen.”

Eigen ervaring inzetten
“Op dit moment ben ik mij voornamelijk alle materie eigen aan het maken. Ik weet hoe bepaalde zaken binnen de zorg lopen. Daardoor verwacht ik goed te kunnen begrijpen waar dienstverleners en deelnemers van Twiin tegenaan lopen en wat hun behoeften zijn. Zo hoop ik een mooie vertaalslag te maken naar stappen die team Twiin moet zetten. Hier lopen veel mensen met heel verschillende expertises en achtergronden rond. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat we samen tot iets moois komen.”