18 september 2020 10:00 - 17:00 | Inn Style | Maarssen
Jan Feenstra, projectleider bij Twiin, geeft tijdens het congres een statusupdate over Twiin. Waar staan we en welke richting gaan we op?

“Wat zeker terugkomt in de presentatie is de discussie over DVDexit als tussen- of eindstation. In een factsheet van Twiin leggen we duidelijk uit dat de Alphatron-oplossing een tijdelijk voorziening is. Alleen bedoeld om sneller van de dvd’s in de zorg af te komen. Onze boodschap is: ‘heb je al geïnvesteerd in XDS of je bent daar mee bezig, ga daar dan vooral mee door.’ Een landelijk XDS-netwerk is de duurzame oplossing. Want daarmee kunnen we naast beelden ook andere gegevens uitwisselen. Bovendien kun je dan niet alleen verwijzen, maar heb je ook een overzicht van de patiënt. Met de tijdlijnvoorziening zie je welke gegevens van een patiënt beschikbaar zijn. Dat gaat verder dan beelden en verslagen. Als de patiënt hier toestemming voor heeft gegeven zijn ook de BgZ, lab-uitslagen en andere gegevens beschikbaar.”

Lees het hele interview en schrijf je direct in.

Meer informatie

Twiin-ICON-documenten

Presentaties en verslagen

De voortgang van het programma Twiin is door samenwerking met meerdere partijen voortdurend onderhevig aan verbeteringen en aanpassingen. Deze presentaties zijn een momentopname en kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bestand downloaden

Vul uw naam en e-mailadres in om dit bestand te downloaden